شرکت اعضای هیات علمی موسسه مطالعات جمعیتی در کنفرانس اتحادیه بین المللی مطالعات جمعیت‌ (IUSSP)، 2017

بیست و هشتمین کنفرانس اتحادیه بین المللی مطالعات جمعیت‌ (IUSSP) از تاریخ 7 الی 13 آبان ماه 1396 (29 اکتبر الی 4 نوامبر 2017) در کشور آفریقای جنوبی در شهر کیپ تاون برگزار شد. این کنفرانس که هر چهار سال یکبار برگزار می گردد، بیش از 2000 نفر از صاحبنظران، محققین و دانشجویان جمعیت شناسی و رشته های مرتبط از سرتاسر جهان را گرد هم می آورد تا یافته های تحقیقاتی خود را پیرامون موضوعات جمعیتی ارائه و مهمترین چالشهای جمعیتی مشترک را بحث و بررسی نمایند. کنفرانس در نوزده محور شامل؛ سالخوردگی و روابط بین نسلی؛ جمعیت شناسی زیستی؛ کودکان و جوانان؛ فرهنگ، مذهب، زبان و رفتارهای جمعیتی؛ داده ها و روشهای جمعیت شناسی؛ آموزش و نیروی کار؛ باروری؛ جنسیت و جمعیت؛ سلامت، مرگ و میر و طول عمر؛ جمعیت شناسی تاریخی؛ اچ آی وی و ایدز و بیمارهای عفونی مقاربتی؛ ازدواج، تشکیل خانواده، خانواده و خانوار؛ مهاجرت و شهرنشینی، جمعیت و توسعه؛ جمعیت و نیروی انسانی؛ جمعیت، مصرف و محیط زیست؛ روابط جنسی و بهداشت باروری؛ جمعیت شناسی فضایی؛جمعیت و چالشهای سیاسی در افریقا برگزار شد. در این کنفرانس تعداد 4572 مقاله از 131 کشور جهان ارسال شده بود که پس از داوری نهایی، 1600مقاله در قالب 240 نشست تخصصی و 62 بخش پوستر ارائه شد. علاوه بر آن روزانه جلسات هم اندیشی، میزگردهای تخصصی، کارگاههای آموزشی و نمایشگاههای متعددی نیز در محل کنفرانس برگزار گردید. در این کنفرانس، آقایان دکتر محمدجلال عباسی شوازی (رئیس موسسه)، دکتر محمد میرزایی (استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران و مشاور عالی موسسه)، دکتر رسول صاقی (معاون پژوهشی موسسه) و خانمها دکتر فریده خلج آبادی فراهانی و دکتر حجیه بی‌بی رازقی نصرآباد از اعضای هیأت علمی موسسه شرکت و مقالات خود را در حوزه‌های مختلف ارائه نمودند. در این کنفرانس آقای دکتر عباسی شوازی علاوه بر ارائه سه مقاله، هماهنگی و ریاست چندین پانل تخصصی را به عهده داشتند.
بر مبنای اعلام دبیرخانه IUSSP، کنفرانس آینده اتحادیه بین المللی مطالعات جمعیت در سال 2021 در شهر حیدرآباد هند برگزار خواهد شد.