مهاجرت،شهرنشینی و توزیع فضایی جمعیت

با توجه به روند رو به رشد شهرنشيني و نيز حجم وسيع مهاجرت‌هاي داخلي و خارجي در كشور اين گروه از سال 1389به منظور مطالعه و تحقيق در زمينه مهاجرت‌هاي داخلي، خارجي و شهرنشيني در ایران و سایر مناطق جهان و ارائه راهكارهاي موثر جهت برنامه‌ريزي و ساماندهي شهرنشيني و روندهاي مهاجرتي داخلي، خارجي در كشور شكل گرفته است. فعاليت‌هاي اين گروه شامل انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه مهاجرت و شهرنشینی، همکاری با سازمان‌های دخیل در جمع‌آوری داده‌ها مهاجرت و سیاست‌گذاری در زمینه شهرنشینی و مهاجرت‌های داخلی و خارجی. ترجمه و تالیف کتاب‌های پایه و کاربردی در حوزه مهاجرت و شهرنشینی، برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي و در نهايت جلب حمايت و مشاركت ساير گروه‌ها و موسسات پژوهشي ذيربط خارج از مركز در انجام فعالیت‌های پژوهشی مشترک مي‌باشد.

برنامه جامع تحقیقاتی گروه: عنوان برنامه جامع تحقیقاتی گروه برای پنج سال آینده که به تصویب شورای پژوهشی موسسه رسیده است، ساختار مهاجرت در ايران، ابعاد، فرآيندها و تعيين‌كننده‌ها است. مجری این برنامه دكتر محمود مشفق است. گروه مهاجرت، شهرنشيني و توزيع فضايي جمعيت در پنج سال آینده در چارچوب این برنامه فعالیت خواهد کرد. ضعف جدی در زمینه داده ها و روش های تحلیل مهاجرت، فقدان مطالعات دقیق در زمینه مهاجرتهای داخلی و خارجی با استفاده از الگوها و مدلهای جمعیتی انجام این برنامه تحقیقاتی را در گروه مهاجرت، شهرنشيني و توزيع فضايي جمعيت ضروری ساخت. در همین راستا برنامه فوق با هدف گسترش و توسعه مطالعات جمعیتی در زمینه  مهاجرت داخلی در کشور، شناخت سطوح و جریانات مهاجرتی در کشور،  تحلیل و تبیین نقش این گونه مهاجرتها در تحولات اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف، بسترسازی علمی جهت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در زمینه مهاجرت و شهرنشینی در کشور، کمک به اجرایی نمودن سیاست‌های کلی نظام در زمینه جمعیت و مهاجرت بویژه بندهای 9 تا 12 سیاست‌های جمعیتی انجام می شود.

اعضاي گروه:

دكتر ولی اله رستمعلی زاده – استاديار جامعه شناسی توسعه روستایی