افزونه جلالی را نصب کنید. 29 شعبان 1442 Sunday, 11 April , 2021 ساعت تعداد کل نوشته ها : 173 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 4×

مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور

گروه مهاجرت و شهرنشيني

ماموریت گروه

گروه مهاجرت و شهرنشینی در سال 1389 به‌منظور مطالعه و تحقيق در زمينه مهاجرت‌هاي داخلي، خارجي و شهرنشيني و روستانشینی در ایران و همچنین ارائه راهكارهاي موثر جهت برنامه‌ريزي و ساماندهي روستانشینی، شهرنشيني و روندهاي مهاجرتي داخلي و خارجي در كشور، شكل گرفته است. فعاليت‌هاي اين گروه شامل انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای در زمینه مهاجرت و شهرنشینی و روستانشینی، همکاری با سازمان‌های دخیل در جمع‌آوری داده‌های مهاجرت و سیاست‌گذاری در زمینه روستانشینی و شهرنشینی و مهاجرت‌های داخلی و خارجی است. ترجمه و تالیف کتاب‌های پایه و کاربردی در حوزه مهاجرت و شهرنشینی و روستانشینی، برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي و در نهايت جلب حمايت و مشاركت ساير گروه‌ها و موسسات پژوهشي ذيربط خارج از مركز در انجام فعالیت‌های پژوهشی مشترک مي‌باشد.

اهداف و رسالت‌های گروه:

• انجام مطالعات بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای در حوزه مهاجرت‌های داخلی، خارجی و شهرنشینی و روستانشینی؛
  • شناخت عمیق مسائل جمعیتی برای کمک به سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه پایدار درکشور؛
  • همکاری با سازمان‌های موثر برای جمع‌آوری داده‌ها و سیاست‌گذاری در زمینه مهاجرت و شهرنشینی و روستانشینی؛
  • همکاری و مشارکت علمی با سازمان‌ها و نهادهای علمی و سیاست‌گذار در زمینه مطالعات مهاجرتی و شهرنشینی؛
  • ترجمه و تالیف کتاب‌های پایه و کاربردی در حوزه مهاجرت و شهرنشینی و روستانشینی؛

حوزه تحقیقاتی گروه

در حال حاضر برنامه جامع تحقیقاتی گروه برای پنج‌سال آینده که به تصویب شورای پژوهشی مؤسسه رسیده است، “تحلیل فضایی نابرابری‌های توسعه‌ای و مهاجرت‌های شهری در ایران” است. این برنامه در نیمه دوم سال 1399 به تصویب رسیده است. برنامه جامع تحقیقاتی قبلی این گروه نیز “مهاجرت‌های روستایی، پیوندهای شهری و روستایی و پایداری اجتماعات محلی” بوده است که در فاصله سال‌های 94 تا 99 انجام گرفته است.

اعضاي گروه

دكتر ولی‌اله رستمعلی زاده: استاديار گروه مهاجرت و شهرنشيني