افزونه جلالی را نصب کنید. 29 شعبان 1442 Sunday, 11 April , 2021 ساعت تعداد کل نوشته ها : 173 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 4×
نشست علمی – تخصصي «اهميت ازدواج و مسأله روابط قبل از ازدواج»
15 دی 1399 - 9:02

اين نشست علمی – تخصصي توسط گروه جمعيت و سلامت مؤسسه مطالعات جامع و تخصصي جمعيت كشور به مناسبت هفته پژوهش در روز چهارشنبه مورخ 26 آذرماه 1399 به صورت وبينار برگزار گرديد. سخنرانان اين وبينار دكتر  فريده خلج آبادي، دانشيار گروه جمعيت و سلامت مؤسسه مطالعات و مديريت جامع و تخصصي جمعيت كشور و […]

اين نشست علمی – تخصصي توسط گروه جمعيت و سلامت مؤسسه مطالعات جامع و تخصصي جمعيت كشور به مناسبت هفته پژوهش در روز چهارشنبه مورخ 26 آذرماه 1399 به صورت وبينار برگزار گرديد. سخنرانان اين وبينار دكتر  فريده خلج آبادي، دانشيار گروه جمعيت و سلامت مؤسسه مطالعات و مديريت جامع و تخصصي جمعيت كشور و دكتر مرضيه ابراهيمي، عضو هيأت علمي گروه علوم اجتماعي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شهيد بهشتي بودند. ابتدا دكتر فاطمه مديري، معاون پژوهشي مؤسسه به‌عنوان دبير وبينار، با خوش آمدگويي و سخنان مقدماتي در مورد اهميت خانواده و عموميت بالاي ازدواج در ايران وبينار را آغاز نمودند. سپس خانم دكتر ابراهيمي در مورد اهميت موضوع و ضرورت پرداختن به ازدواج و روابط قبل از ازدواج بر اساس شواهد پژوهشي و رويكردهاي مختلف برخورد با موضوع روابط قبل از ازدواج سخنراني نمودند. در ادامه، خانم دكتر فراهاني، با توجه به ارتباط تنگاتنگ و متقابل بين تغييرات حوزه ازدواج (شامل تأخير در ازدواج، كاهش اهميت و ارزش ازدواج) با روابط جنسي قبل از ازدواج  در جوانان، به ارائه پژوهشي در خصوص اهميت ازدواج و تعيين كننده‌هاي آن در دختران دانشجو با تأكيد بر نقش نگرش و تجربيات جنسي قبل از ازدواج پرداختند. در اين پيمايش كه در سال 1397 انجام شد، نشان دادند كه علي‌رغم اهميت بالاي ازدواج از نگاه دختران دانشجو، اولويت ادامه تحصيل بر ازدواج بيشتر و همچنين برخي نگرش‌هاي آزاد جنسي نيز در دختران مشهود بوده است. مهمترين تعيين‌كننده اهميت ازدواج در دختران شامل پايبندي مذهبي، نگرش جنسي مبتني بر پاكدامني (حفظ بكارت) و چشم‌انداز ضعيف نسبت به فرصت ازدواج بود. در نهايت پيشنهاد ايشان اين بود كه سياست‌هاي ازدواج علاوه بر فراهم كردن شرايط اقتصادي تشكيل خانواده، مي‌تواند سازگار كردن مقوله ازدواج و ادامه تحصيل در دختران، تقويت باورهاي مذهبي و اهميت پاكدامني باشد. در ادامه خانم دكتر ابراهيمي، در مورد آسيب‌شناسي روابط قبل از ازدواج در دختران بر اساس يافته‌هاي پژوهش‌هاي كيفي در بين دختران دانشجو، سخنراني نمودند.

در پايان، سخنرانان به سؤالات شركت‌كنندگان در وبينار پاسخ دادند و جمع‌بندي نمودند.