افزونه جلالی را نصب کنید. 27 رمضان 1442 Saturday, 8 May , 2021 ساعت تعداد کل نوشته ها : 177 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 4×
نشست علمی- تخصصی «بررسی و تحلیل مهاجرت‌های اکولوژیک با تأکید بر ایران»
25 اسفند 1399 - 20:32

وبینار بررسی و تحلیل مهاجرت‌های اکولوژیک با تأکید بر ایران در تاریخ 19 اسفندماه 1399 ساعت 17-19 در موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور برگزار گردید. در این وبینار دکتر فرزام پور اصغر به عنوان سخنران اول، ریشه‌ها و علل نابسامانی‌های بارگذاری‌های جمعیت و فعالیت در سازمان فضایی کشور را مورد بحث […]

وبینار بررسی و تحلیل مهاجرت‌های اکولوژیک با تأکید بر ایران در تاریخ 19 اسفندماه 1399 ساعت 17-19 در موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور برگزار گردید. در این وبینار دکتر فرزام پور اصغر به عنوان سخنران اول، ریشه‌ها و علل نابسامانی‌های بارگذاری‌های جمعیت و فعالیت در سازمان فضایی کشور را مورد بحث و کنکاش قرار دادند. مباحث مطروحه در سه بخش اصلی شامل عوامل مؤثر در سازمان فضایی کشور، تصویری از عدم تعادل‌های منطقه‌ای در ایران و نقاط قوت و ضعف سازمان فضایی کشور ارائه شد. در ادامه عوامل ارادی و غیرارادی مؤثر در وضعیت فعلی سازمان فضایی کشور تبیین شد، سپس پتانسیل‌های پیش رو و از دست رفته مورد اشاره قرار گرفت و در نهایت تأثیر پراکنش فضایی جمعیت کشور در رابطه با منابع زیست‌ محیطی به ‌ویژه منابع آب مطرح شد.

در ادامه دکتر علی عزیزی به تبیین مهاجرت‌های اکولوژیک و علل و پیامدهای آن با تأکید بر ایران پرداختند. در این خصوص مفاهیم مربوط به مهاجرت‌های اکولوژیک، علل و سابقه آن در کنار پیامدهای اکولوژیکی، زیست‌محیطی، سیاسی و امنیتی، اقتصادی و اجتماعی مورد بحث قرار گرفت. در این وبینار نیرو محرکه تالاب هامون و خشک‌ سالی‌های رخ ‌داده در منطقه سیستان به عنوان نمونه‌ای از مناطق کم‌جمعیت کشور متأثر از بستر اکولوژیک مورد بحث قرار گرفت. همچنین وضعیت دریاچه ارومیه به عنوان پتانسیل بالقوه اکولوژیکی برای رخداد مهاجرت‌های اکولوژیک در مناطق پرجمعیت کشور بحث و بررسی شد. در سطح بین ‌المللی نیز به کشور سوریه اشاره شد و نقش منابع و بستر اکولوژیک به‌ویژه خشک ‌سالی در زمینه ‌سازی بروز ناآرامی و جنگ داخلی در این کشور مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه خانم خواجه‌ زاده با توجه به نقش خشک ‌سالی به عنوان قوی ‌ترین محرک اکولوژیک در جابه‌جایی‌های جمعیت در کشور ایران تأثیر خشک ‌سالی در مهاجرت داخلی ایران را مورد کنکاش قرار دادند. ایشان تأکید داشتند که خشک ‌سالی یکی از عوامل جابه‌جایی جمعیت در کشور می‌باشد لیکن تعیین این ارتباط با توجه به عوامل متعدد تا حدودی پیچیده می‌باشد.