افزونه جلالی را نصب کنید. 29 شعبان 1442 Sunday, 11 April , 2021 ساعت تعداد کل نوشته ها : 173 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 4×
چاپ و انتشار کتاب «جمعیت، مفاهیم و موضوعات» توسط موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیتی کشور
08 دی 1395 - 12:12

کتاب «جمعیت، مفاهیم و موضوعات» يكي از معتبرترين كتاب‌هاي جمعیت شناسی است که توسط پروفسور جان ویکس به رشته تحریر درآمده و توسط سرکار خانم دکتر الهه میرزایی ترجمه شده است. ارائة قانونمند موضوعات، تسلسل منطقي مطالب، رواني مسائل مطرح شده، برقراري ارتباط مستقيم با خواننده، جامع بودن مطالب، انجام تحقيقات گسترده در مورد هر […]

کتاب «جمعیت، مفاهیم و موضوعات» يكي از معتبرترين كتاب‌هاي جمعیت شناسی است که توسط پروفسور جان ویکس به رشته تحریر درآمده و توسط سرکار خانم دکتر الهه میرزایی ترجمه شده است. ارائة قانونمند موضوعات، تسلسل منطقي مطالب، رواني مسائل مطرح شده، برقراري ارتباط مستقيم با خواننده، جامع بودن مطالب، انجام تحقيقات گسترده در مورد هر موضوع، و بالاخره دوري گزيدن از حاشيه‌روي از ويژگي‌هاي عمدة اين كتاب ارزشمند است. از آن‌جا كه تغييرات جمعيتي در كلية مسائل اجتماعي، اقتصادي، سياسي، و فرهنگي يك جامعه تأثير مي‏گذارد شناخت مباني، ساختار، ويژگي‌ها، روندها، منابع اطلاعاتي، و فرايندهاي جمعيتي نه تنها براي دانشجويان اين رشته، بلكه همه متخصصان و مسئولاني كه به‌نوعي با مسائل جمعیتی سر و كار دارند ضروري است.

نویسنده کتاب، جان ویکس، كتاب را با در نظر گرفتن طيف وسيعي از خوانندگان به رشتة تحرير در آورده‏ است زيرا دانشجويانش از رشته‏هاي گوناگون سركلاس حاضر مي‏شوند و هر كدام با خود ديدگاه‏ها و پيشينه‏هاي مختلفي به‏همراه مي‏آورند. وی معتقد است جمعيت تقريباً در همه جنبه‌هاي زندگي ما به‌نوعی تأثير می‌گذارد. تغييرات جمعيتي يکي از نيروهاي عمده در تغييرات اجتماعي و فناوري در همه جهان است. کتاب به چهار بخش و 12 فصل تقسيم شده است. بخش اول شامل چهار فصل است؛ فصل اول به‎منظور آشنا کردن با رشته جمعیت شناسی طراحي شده است. فصل دوم مروري است بر روندهاي جهاني جمعيت (گذشته، حال و پيش­بيني‌هاي آينده) تا از وقايع جمعيت‌شناختي، چگونگي رسيدن به وضعيت حاضر و اينکه به کجا میرويم درک  بهتري پيدا کنيم. فصل سوم مروري است بر ديدگاه‌هاي مختلف درمورد رشد جمعيت، و فصل چهارم منابع داده‌هايي است که فهم ما از روندهاي جمعيتي شکل می‎دهد. در بخش دوم، “فرآیندهاي جمعيتي”، سه فرآیندِ عمده جمعيتي که دنيا را دگرگون کرده‌اند توضيح داده‌ شده است: گذار مرگ و سلامت (فصل پنجم)، گذار باروري (فصل ششم)، و گذار مهاجرتی (فصل هفتم). دانشِ اين سه فرآیند اساسِ فهم چرايي تغييرات جمعیتی و چه می‌توان کردها را شکل خواهد داد. در بخش سوم کتاب، “ساختار جمعيت و ويژگي‌هايش”، به بررسي تعامل میان فرآیندهاي جمعيتي و تغييرات اجتماعي متعاقب دگرگوني‌هاي باروري، مرگ و مهاجرت می‌پردازد که شامل گذار سني (فصل هشتم)، گذار شهري (فصل نهم)، و گذار خانواده و خانوار (فصل دهم) است. بخش چهارم کتاب، “استفاده از دورنماي جمعيت‌شناختي”، در وهله اول رابطه میان جمعيت و محیط‌زیست را بررسي می‎کند (فصل يازدهم). و در نهایت در فصل دوازدهم راه‌هکارهاي سياستي کنار‌آمدن با تغييرات و مسائل جمعیتی مرور شده است.

این کتاب در روز چهارشنبه 1 دیماه 1395 با حضور مترجم، اعضای شورای پژوهشی موسسه، اساتید، محققان و دانشجویان جمعیت شناسی در محل موسسه مطالعات جمعیتی کشور رونمایی شد. قیمت کتاب 20 هزار تومان می­باشد و علاقمندان می‌توانند جهت تهیه و خرید این کتاب در ساعات اداری به نشانی موسسه (تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان پاکستان، کوچه دوم، پلاک 5) مراجعه و یا از طریق شماره تلفن 4- 88534321 ، داخلی 105، با سرکار خانم یادگاری تماس حاصل فرمایند.

dr. Mirzaei final cover book   2 3      4