افزونه جلالی را نصب کنید. 27 رمضان 1442 Saturday, 8 May , 2021 ساعت تعداد کل نوشته ها : 177 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 4×
کتاب “پاسخ های سیاستی به باروری پایین” انتشار یافت
16 اسفند 1399 - 14:02

کتاب پاسخ­ های سیاستی به باروری پایین، اثری ارزشمند از توماس سوبوتکا، آنا ماتیساک، زوزانا برزوزوسکا در موسسه جمعیت ­شناسی وین، اتریش است. برگردان فارسی این کتاب را جناب آقای دکتر رسول صادقی، دانشیار جمعیت‌ شناسی دانشگاه تهران و رئیس موسسه و جناب آقای دکتر میلاد بگی، استادیار جمعیت ‎شناسی دانشگاه بوعلی­ سینا به عهده […]

کتاب پاسخ­ های سیاستی به باروری پایین، اثری ارزشمند از توماس سوبوتکا، آنا ماتیساک، زوزانا برزوزوسکا در موسسه جمعیت ­شناسی وین، اتریش است. برگردان فارسی این کتاب را جناب آقای دکتر رسول صادقی، دانشیار جمعیت‌ شناسی دانشگاه تهران و رئیس موسسه و جناب آقای دکتر میلاد بگی، استادیار جمعیت ‎شناسی دانشگاه بوعلی­ سینا به عهده داشته ­اند و توسط انتشارات مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور چاپ و منتشر شد.

کتاب، با ترکیب خلاقانه ­ای از شواهد تجربی مداخلات سیاستی و مطالعات ارزیابی تأثیر سیاستی بر شاخص­ های باروری دوره ­ای و نسلی، به ارائه شواهدی دقیق و معتبر از تأثیرات سیاست ­ها و برنامه­ های حمایت از خانواده بر افزایش باروری در کشورهای مختلف می­ پردازد. کتاب بعد از بحث پیرامون پیچیدگی، مسائل و چالش­ های اندازه­ گیری پیوند سیاست­ گذاری و تغییرات باروری، با ارائه شواهد تجربی به ارزیابی اثرات سیاست ­های مختلف بر افزایش باروری می ­پردازد و در نهایت به این پرسش پاسخ می­ دهد چه عوامل و شرایطی باعث شده برخی کشورها در سیاست ‌های افزایش باروری موفق باشند و برخی دیگر ناموفق. در جمع ‌بندی از کتاب مطرح می­ شود که موفقیت سیاست ­ها و برنامه­ های افزایش باروری بستگی به بودجه و برنامه ­های اجرایی منسجم و پایدار از یک­ سو، و شرایط اقتصادی و اجتماعی پیرامونی خانواده ­ها (نظیر سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی و سایر مشخصه ­ها) از سوی دیگر دارد. اگر سیاست ‌ها توان پاسخگویی به نیازهای مختلف افراد در موقعیّت ­های متفاوت زندگی را داشته باشند، امکان اثرگذاری بیشتری بر افزایش باروری دارند. بنابراین، تأثیر بالقوه سیاست ‌های حمایت از خانواده بر تصمیمات و رفتارهای فرزندآوری بستگی به این دارد که یک سیاست چگونه توسط مردم درک می‌شود و در رابطه با مسیر و دوران زندگی فعلی و آینده آن‌ها چه چیزی را نشان می‌ دهد. مطالب کتاب می­ تواند الگوها و درس ­های ارزشمندی برای سیاست­ گذاری در حوزه افزایش باروری در ایران فراهم کند. از اینرو، مطالعه کتاب برای دانشجویان و محققان علاقمند به مسائل جمعیتی و سیاست ‎های اجتماعی و همچنین سیاست‌گذاران و برنامه ‌ریزان حوزه جمعیت و خانواده پیشنهاد می ­شود.